Торонто
17. јун 2015.

Сазивару или сазивачима седнице Савета Епархије канадске

Нека вам је заиста свима Господ упомоћ!

 1. Последње званично саопштење је било да нисам члан Савета (званично и личном имејл поштом достављено од протојереја В. Томића).

2. Од тада, званично, добијам други позив за наводну другу седницу Савета кога сам оглашен као нечлан (позиви директно имејл поштом)

3. У међувремену никада никакву одлуку нисам примио званично ни од кога да сам члан и даље (шта ко пише по којечијим сајтовима заиста о томе не водим рачуна нити ме занима; сајтови у ко зна чијим све манипулантским и пропагандним рукама, и вера у све што тамо пише, а не у Бога, су значајно допринели постојећем хаосу у Епархији)

4. Лично сматрам себе чланом Савета док ме не разреши Скупштина Епархије, редовна или ванредна - подразумева се сазвана са валидним разлогом; и то Савета којим у постојећим околностима може да председава само један пуноправни архијерејски заменик, а то је протојереј Михајло Додер, без обзира чак и на тренутно присуство Његове Светости Патријарха у нашој Епархији (Патријарх је само епархијски администратор није пуноправни епархијски архијереј, то је у својој Епархији).

 5. Када је реч о посети Патријарховој, за коју је већ ко год најавио да је канонска, било је канонски да и ми чланови Савета будемо лично о томе упознати и лично позвани да дочекамо Његову Светост, што је неко (намерно?) пропустио да учини.

6. Све досадашње седнице, до ове две последње ако то уопште јесу седнице Савета, сазване су саборно. Сви чланови Савета знају да је бивши секретар Давор данима слао имејлове да бисмо утврдили датум и сат који свима одговара, па би тада уследио позив са дневним редом, потписан потписом Епископа, а не секретара Епархије.

7. У вези са тачком 6. да бих дао својој цркви ја морам то и да зарадим. За сваку седницу Савета треба ми пола до цео слободан дан и отуда је ова сазиварска саборност и те како била од значаја. Милитантни тон у позиву мом послодавцу заиста не значи ништа да бих ја обезбедио време слободно од рада свог посла.

Сходно свему наведеном изостаће и овога пута моје присуство овом чудном скупу који себе самоназива Саветом Епархије.

Како радили Бог вам тако и дао.
Чему наумили, а о чему само Господ зна, то вам и било.
Слава Богу

Радован Гајић

Повратак на главну страну