РЕАКЦИЈЕ НА ИЗЈАВЕ ПРОТЕ ТОМИЋА О ДЕШАВАЊИМА У ЕПАРХИЈИ КАНАДСКОЈ

Поводом изјаве протојереја-ставрофора Василија ТомићаВестимаод 8. маја 2015, у текстуОтворена Пандорина кутија“, која читаоце може да наведе на закључак да је премештај протојереја Душана Гњатића са парохије у Киченеру на парохију у Вотерлоу уследио као реакција на негодовање овог свештеника на Епископово обраћање свештеницима Епархије првог дана Епархијске скупштине (6. фебруара), обавештавамо читаоцеВести“ о следећем:
Одлука о постављењу протојереја Душана Гњатића, пароха западнокиченерског, за пароха при ЦШО Св. Ђорђа у Вотерлоу (Е. Бр. 75), уведена је у протокол Епископа канадског 3. фебруара 2015, три дана пре почетка скупштине и пет дана пре литургије на завршетку скупштинског заседања, у недељу, 8. фебруара, када је одлука прочитана.
У протокол су истог дана (3. фебруара) уписане још две одлуке прочитане на тој литургији: Е. Бр. 76, којом се за пароха западнокиченерског при ЦШО Свете Тројице поставља дотадашњи парох при ЦШО Св. Ђорђа у Вотерлоу протојереј Горан Гојковић; и одлука Е Бр. 77, којом се о. Александар Црногорац, парох винипешки, одликује чином протонамесника.
Поред тога, о одлукама Е. Бр. 75 и Е. Бр. 76 раније је упознат и Архијерејски намесник источноканадски, протојереј-ставрофор Живорад Суботић, како би у Киченер дошао спреман да изврши примопредају дужности ова два свештеника, што је и урађено.
Према томе, одлуке о постављању о. Душана Гњатића и о. Горана Гојковића на парохије на којима се данас налазе нису повезане са дешавањима на састанку свештеничког братства 6. фебруара.
Текст Епископовог обраћања свештеницима 6. фебруара може се наћи на сајту www.istocnik-istine.com\pouka

ЕПАРХИЈСКА КАНЦЕЛАРИЈА 

Повратак на главну страну